Naturfotogruppen träffas igen 21 juni – vi blir gärna fler!

Tid och plats: onsdag 21/6 kl 18.30 hos Studiefrämjandet i Vänersborg, Residensg. 7

Under detta möte ska vi framför allt gå in på objektiv, deras bildutsnitt och betydelsen av detta för möjligheten att komponera bilder på ett kreativt sätt.

Sprid gärna info om Naturfotogruppen till vänner och bekanta! Vi har plats för ytterligare medlemmar och vill gärna ha med fotointresserade ungdomar. De som är med i Naturfotogruppen kan få fotouppdrag under våra övriga aktiviteter, eftersom vi alltid behöver bilder till vår hemsida, månadsmejl och Facebooksida. Passa på och häng med redan nu!

Läs mer, ställ frågor och delta i diskussionerna för den här träffen i vårt Facebookevenemang.
Kontaktperson och ledare: Ingvar Eliasson, 0705-70 40 37

Naturfotogruppen_ekorre_Ingvar_Eliasson_20170621_01

Litet uppdrag inför nästa träff för dig med systemkamera

Du som har en kamera med zoomobjektiv eller en kamera med flera olika objektiv får två små övningar att göra inför mötet. (Om du har en kamera som använder film eller en kamera som bara har ett fast objektiv, så behöver du inte göra den här övningen. Då får du ta del av vad vi andra har gjort och vara med i diskussionen.)

  1. Välj ut ett vackert motiv, typ landskap. Ta en bild med vidvinkelläge/kortare brännvidd och en med teleläge/längre brännvidd, från samma position.
  2. Välj ut ett motiv som kan vara förgrund/huvudmotiv i en bild, t ex ett ansikte på en vän, en blomma eller något annat som kan vara stilla en stund. Ställ in kameran på längsta brännvidd. Ta en bild så att motivet fyller knappt halva bilden. Ställ nu om till kortaste brännvidd. Gå närmare tills motivet fyller ut lika stor del av bilden som vid första bilden. Ta en bild i detta läge.

Du kan göra övningarna flera gånger och med olika motiv, tills du känner dig nöjd och har något att visa upp.

Skicka in fyra bilder, motsvarande de fyra bilderna som blir resultatet av övningarna ovan till vår ledare Ingvars e-post senast söndagen den 18/6.