Filmvisning och diskussion om cirkulär textil 9 sept 2019 kl 18.00

Hur är arbetsförhållande för textilarbetare, och vad blir det för miljöpåverkan av klädproduktionen?

Vi visar film och har diskussion om textiltillverkning och arbetsförhållandena för de som producerar våra kläder.
Vi funderar över:
Vilken tid tar det att plocka bomull till en t-shirt? Hur lång tid tar det att spinna tråd och väva ett tyg? Hur många t-shirts kan en sömmerska sy på en timme? Hur mycket skulle du vilka få betalt för att tillverka en t-shirt från odling till färdigt plagg? Varför är kläderna så billiga? Vem är det som betalar kostnaden med sin arbetstid och sina låga löner? Tror du att man kan ha ett bra liv med en textilarbetares lön?  Vad kan vi som konsumenter göra för att bättra på förhållanden för textilarbetarna? Hur kan vi i Vänersborg bidra till cirkulär textil?
Banner_klader_986
Tid: Måndag 9/9 kl 18.00
Arrangemanget är kostnadsfritt. Vi bjuder på lite fika.
Plats: Hörsalen, Vänersborgs bibliotek
Välkommen!