Pressmeddelande – ny ordförande i föreningen

Vid årsmötet i Naturskyddsföreningens Vänersborgskrets onsdagen den 8 mars valde medlemmarna Kim Blomster till ny ordförande. Thomas Ögren avtackades som ordförande och är kvar i styrelsen.

Thomas Ögren, förra ordföranden, är nöjd med rekryteringen av ny ordförande.

– Kim Blomster har varit mycket aktiv i föreningen det senaste året, både som delaktig i programgruppen och initiativtagare till webbgruppen. Med hennes kompetens som kommunikatör och bakgrund som miljösamordnare är vi i styrelsen väldigt nöjda med att Kim vill ta rollen som ny ordförande.

Kim Blomster har tidigare varit ordförande i Bixia Miljöfond och är sekreterare i vindkraftföreningen Lunden ekonomisk förening i Trollhättan. Att vara ordförande i en lokal krets i Naturskyddsföreningen blir en ny och spännande utmaning.

– Jag vill gärna bidra till att bevara och vårda den unika miljö vi har här i Vänersborg, med Vänern/Göta älv samt Halle- och Hunneberg som självklara guldkorn. Jag vill också att Naturskyddsföreningen i Vänersborg ska höras och synas mer, något som jag tillsammans med styrelsen hoppas kunna bidra med, berättar Kim Blomster.

Vi vill göra skillnad – tillsammans har vi kraften

– Vi behöver bli fler som engagerar oss och bidrar till att minska miljöpåfrestningarna och skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Uttrycket ”Tänk globalt och agera lokalt” innebär bland annat att vi kan inte göra allt, men alla kan göra något. Att vara medlem i Naturskyddsföreningen innebär att du gör något, och tillsammans har vi kraft att förändra, avslutar Kim Blomster.

Styrelsen efter konstituerande möte 2017-03-16

Kim Blomster, ordförande

Thomas Ögren, vice ordförande

Erik Olausson, sekreterare

Marta Årnell, kassör

Susanne Björk

Erling Andersson

Karl-Anders Odelius

Kontaktpersoner:

Kim Blomster, tel 070-223 25 46, mejl snfvanersborg@gmail.com

Thomas Ögren, tel 073-345 66 63

Tre kommande aktiviteter i föreningen

Fredag 17 mars    Ugglekväll vid Ekebacken, Halleberg Vargön

Lördag 25 mars    Earth hour i Plantaget Vänersborg

Lördag 1 april    Sveriges största klädbytardag, Fridasalen i Fridaskolan Vänersborg

Om Naturskyddsföreningen

Vi är en ideell förening som startade för över hundra år sen, och idag är vi 226 000 medlemmar och Sveriges största miljöorganisation. Föreningen har 24 länsförbund och 279 kommunkretsar, varav Vänersborg är en.

Läs mer om riksorganisationen på www.naturskyddsforeningen.se.

I dagsläget har Vänersborgskretsen cirka 700 medlemmar, och vi arbetar bland annat med att skapa aktiviteter som bygger upp kunskap och engagemang för vår lokala miljö och natur. Läs mer om oss på vanersborg.naturskyddsforeningen.se