Pressmeddelande: Naturskyddsföreningen Vänersborg får kommunens miljöpris 2018

Prisutdelningen sker under nationaldagsfirandet på Sanden i Vänersborg 6 juni kl 16.00.

Det är Vänersborgs kommuns Miljö- och hälsoskyddsnämnd som i år har utsett föreningen till årets miljöpristagare. Nominering hänvisar bland annat till föreningens arbete med att restaurera ängsmarkerna runt torpet vid Grinnsjö på Hunneberg, naturguidning och Handla miljövänligt-gruppens arbete med fokus på hållbar konsumtion.

– Jag är både stolt och glad för att Vänersborgs kommun väljer att utse oss till årets miljöpristagare, säger ordförande Kim Blomster. Vi har många aktiva, engagerade medlemmar och eldsjälar som bidrar till att skapa vår verksamhet. Det här priset är till dem!

På Vänersborgs kommuns hemsida finns hela nomineringen och övriga nominerade till årets miljöpris.

Naturskyddsföreningen Vänersborg fyller 55 år i år

Föreningen bildades redan år 1963 och har i dagsläget drygt 700 medlemmar. Vår verksamhet handlar bland annat om att skapa aktiviteter som bygger upp kunskap och engagemang för att vårda och skydda vår lokala miljö och natur. Läs mer om oss och våra aktiviteter på vanersborg.naturskyddsforeningen.se

Kontaktpersoner:

Kim Blomster, ordförande, tel 070-223 25 46
Thomas Ögren, vice ordförande, tel 073-345 66 63

Här är första protokollet när föreningen bildades 11 mars 1963.

Naturskyddsföreningen_Vänersborg_protokoll_1963_föreningsbildandet