Nyhet! Nu startar vi en Naturfotogrupp

Nu startar vi äntligen en helt ny temagrupp i vår krets, och om ett ämne som intresserar väldigt många av oss – att fotografera djur och natur. Naturfotogruppen startar onsdag kväll den 31 maj och börjar med en kick-off där anmälda deltagare som vill får visa upp och berätta om sin egen favoritbild.

Anmälan till nya Naturfotogruppen senast tisdag 30 maj!

Tid: Onsdag 31 maj kl 18.30
Plats: Fridaskolan i Vänersborg, Repslagarvägen 14
Anmälan: Mejla namn, adress och mobilnummer och gärna din egen favoritbild till snfvanersborg@gmail.com senast tisdag 30 maj. Det är kostnadsfritt att vara med.

Kontaktpersoner:
Ingvar Eliasson, ansvarig Naturfotogruppen, tel 070-570 40 37
Kim Blomster, ordförande Naturskyddsföreningen Vänersborg, tel 070-223 25 46

Erfaren fotograf leder Naturfotogruppen

Samordnare för gruppen är vår medlem Ingvar Eliasson, som både har jobbat som fotograf en period och undervisat i fotografi. Ingvar presenterar sig så här,
– Jag är med och startar Naturfotogruppen eftersom jag är väldigt intresserad av fotografi och började fotografera redan som 13-åring. Bildskapande med kameran har följt mig genom livet, och sedan slutet av 90-talet har huvudfokus varit på fotografering under vattnet. Men det blir självklart också en hel del fotografering ovan vatten, ute i naturen.
Det ska bli kul att starta en fotogrupp nu till våren och sommaren när naturen är lättillgänglig och visar upp sådan mångfald, och jag vill gärna dela med mig av mina råd och tips om fotografering, berättar Ingvar.

Här är några av Ingvars bilder.

 

Naturfotogruppen är till för alla, oavsett kameratyp

I gruppen fokuserar vi på att lära oss att få ut det mesta möjliga av vår fotografering, men det spelar ingen roll om du har en systemkamera eller en mobil. För att skapa en bra bild krävs kännedom om möjligheterna och begränsningarna med sin utrustning, så att man kan koncentrera sig på bildskapandet. Det handlar om ljus, färger, komposition och rörelse, och inte minst om kreativitet! Och det finns faktiskt bilder man kan ta med en mobiltelefon eller kompaktkamera som är omöjliga att ta med en systemkamera.

I gruppen kan vi tillsammans lära oss hur tekniken fungerar och till exempel hur man bäst fotograferar rörliga motiv, ljus och manuell exponering, men också komposition och att uttrycka ett budskap med en bild. Varje gång gruppen träffas kan det vara olika teman för fotografering, och så utvecklar vi dem tillsammans.

Kom med och bestäm gruppens aktiviteter

När gruppen träffas för första gången på kvällen den 31 maj bestämmer gruppen vad kommande aktivitetstillfällen ska handla om. Den här första träffen visar alla som vill sin favoritbild och berättar när, var och hur den togs – och varför just den bilden är en favorit. Välkommen!